Frozen feest

Frozen feest organiseren: tips voor decoratie en cadeautjes!

Frozen is al jarenlang ongekend populair bij kleutermeisjes. De eerste Frozen film verscheen in 2013, net op het moment dat mijn dochter 4 jaar werd. De afgelopen jaren heb ik dus heel wat Frozen spulletjes, liedjes en dansjes voorbij zien komen hier in huis. Ook een prinsessen/ Frozen feest mocht niet ontbreken. In dit artikel geef ik je tips voor versiering en cadeautjes zodat jouw kindje de Frozen verjaardag van haar leven krijgt! Mocht je Frozen nog niet kennen, bekijk dan de video hier beneden even en dan begrijp je meteen waarom Anna en Elsa zo populair zijn bij jonge meiden!

Frozen feest organiseren: hoe doe je dat?

Een verjaardag organiseren klinkt als een heleboel werk, maar op zich valt het allemaal mee. Zeker als je ruim van tevoren begint. Een feest in een bepaald thema is vrij makkelijk omdat je jouw feestje kunt aankleden met gethematiseerde artikelen. Ik geef je hieronder per stap aan hoe je het kunt aanpakken. Het maakt daarbij niet uit of je een feestje organiseert voor familie en vrienden of een kinderfeestje. Helemaal onderaan dit artikel deel ik nog een aantal leuke cadeautjes met je voor als je uitgenodigd bent voor een feestje.

Uitnodigingen voor je Frozen feest

Je start met leuke uitnodigingen in het Frozen thema. Deze uitnodigingen verstuur je ruim op tijd, minimaal 2 weken van tevoren. Hierop geef je de volgende dingen sowieso aan:

  • De datum en tijd van het feestje
  • Jullie adres en telefoonnummer
  • Voor een kinderfeestje: worden de kinderen thuis gebracht of moeten ouders ze weer ophalen?
  • Laat mensen aangeven of ze komen of niet. Dit is voor jou fijn om te weten in verband met het inkopen van de hapjes en drankjes.

Hieronder vind je leuke uitnodigingen in Frozen thema.

De decoratie

Een feestje is natuurlijk niet compleet zonder ballonnen en slingers. En het is nog leuker als het allemaal in het Frozen thema is. Hieronder vind je een zeer compleet pakket waar dus ook bordjes en prikkertjes in te vinden zijn om op die manier ook de hapjes e.d. in het thema mee te nemen. Ook zitten er rietjes, bestek, uitnodigingen, cadeautasjes en nog veel meer in. Met dit zeer complete pakket heb je jouw huis in no-time omgetoverd in een Frozen paradijs!

Hapjes en drankjes

De thema-kleuren van Frozen zijn ijs-blauw, wit en glitters. Veel glitters, want dat vinden kleine meisjes helemaal fantastisch. 😉 Tegenwoordig is er eetbare glitter te koop en dat ziet er heel erg tof uit op bijvoorbeeld slagroom.

Met de prikkertjes, bordjes en het bestek uit het feestpakket hierboven tover je een hele eenvoudige cupcake of een zelfgemaakte taart al heel snel om tot een echte Frozen cupcake of een Frozen taart. Tijdens een kinderfeestje is cupcakes maken en versieren een leuke activiteit! Verder kun je qua hapjes en drankjes serveren waar je gasten blij van worden: voor de kinderen lekkere aanlenglimonade en voor de volwassenen koffie of thee. Naast de taart of cupcakes kun je ook voor ander lekkers kiezen: van snackgroenten met een dipsausje tot chips en snoepjes.

De bedankjes

Aan het einde van het feestje, als de gasten naar huis gaan, is het natuurlijk leuk om een bedankje mee te geven. Dat hoeft niet heel groot of uitgebreid zijn, maar het is wel leuk om ook dit in het thema door te trekken en onderstaande Frozen cadeautasjes te gebruiken. Qua inhoud kun je alles aanpassen op de leeftijd van de ontvanger. Heb je een kinderfeestje gegeven voor kleuters? Dan is een stickervel van Frozen natuurlijk altijd een geslaagd cadeautje. Voor volwassenen kan het zakje een paar lekkere bonbons bevatten voor thuis.

Ben je uitgenodigd voor een Frozen feest?

Ben je uitgenodigd om naar een Frozen verjaardagsfeest te komen? Dan is het natuurlijk ook heel erg leuk om Frozen cadeautjes mee te nemen. Vraag de ouders waar je de jarige blij mee kunt maken. Of misschien sparen ze wel voor een iets duurder cadeau, dan is geld of een cadeaukaart altijd een goed idee. Neem dan evengoed een kleinigheidje mee voor de jarige. Peuters en kleuters begrijpen de waarde van geld nog niet, maar vinden het heerlijk om ‘iets’ uit te pakken. Hieronder heb ik enkele cadeautjes voor je op een rijtje gezet die leuk zijn om te geven.

Poppen doen het altijd goed

Voor meisjes doen poppen het altijd goed. Meisjes vinden het heerlijk om haren te kammen, kleding te verwisselen en ga zo maar door. Deze onderstaande Elsa pop kan ook nog eens zingen, dus dat is helemaal mooi!

Neem Lego of Duplo mee naar het Frozen feest

Van Lego en Duplo zijn verschillende sets verkrijgbaar in het Frozen thema. Duplo is natuurlijk voor de allerjongste kinderen, Lego is meer vanaf kleuterleeftijd. En wat ook heel erg leuk is, is dat Lego tegenwoordig vaak sets verkoopt met een dubbele functie: niet alleen maar spelen met Lego maar ook een doel hebben met je creatie, zoals deze sieradendoos hier beneden.

Een bordspel voor de jarige

Van verschillende bekende bodspelletjes is een Frozen variant gemaakt. Zo kun je kiezen voor onder andere Doolhof, Mens-erger-je-niet of Monopoly Junior. Hartstikke leuk om de kinderen dit in Frozen editie te kunnen geven!

Puzzels en kleurboeken voor kleuters

Kleuters zijn ontzettend leergierig en vinden het leuk om te (leren) kleuren. Ook hier heb je weer vele mogelijkheden voor cadeautjes in het Frozen thema.

Praktische cadeautjes voor een Frozen feest

Elke ochtend opstaan en dan iets drinken uit je eigen Frozen beker of je boterhammetje eten van je eigen Frozen bordje? Hoe leuk is dat! Maar ook andere, praktische cadeautjes zijn verkrijgbaar in het Frozen thema. Wat dacht je van kleding zoals ondergoed, badkleding, pyjama`s of leuke shirtjes? Maar ook een rugzak of een dekbedovertrek zijn leuk om te geven!

Ik hoop dat je wat inspiratie en ideeën hebt opgedaan voor het organiseren voor een Frozen feest, maar ook voor cadeautjes voor als je bent uitgenodigd voor een feestje. Alvast een mooie dag toegewenst!

Dit artikel bevat affiliate links. Dit betekent dat ik een kleine commissie krijg als jij iets via deze linkjes besteld. Het kost jou niks extra, maar daardoor kan wel deze website blijven bestaan.

Deel dit bericht