Creatief bezig zijn, out-of-the-box denken en zorgen voor een lach op iemands gezicht.

Dat is waar ik goed in ben en wat ik heerlijk vind om te doen. Ik vind het trouwens ook heerlijk om te schrijven, te koken en een avondje te Netflixen met een zak paprikachips.

Hoe het begon

Creativiteit en out-of-the-box denken. Het zijn eigenschappen die mij echt omschrijven. Ik wil de dingen graag anders doen dan de meeste mensen. Met de geboorte van mijn kinderen kon ik voor mijn gevoel alleen maar meer bezig zijn met de dingen waar ik zo van hield. Zo knutselde ik in hun peuterspeelzaalperiode al auto`s van wc-rolletjes en luchtballonnen die de kinderen konden uitdelen met hun verjaardag. Uren kon ik daarmee bezig zijn.

Toen ze iets ouder werden mochten er kinderfeestjes gevierd worden en daar kon ik helemaal los gaan. Van speurtochten tot knutselactiviteiten in allerlei thema`s. Alles kwam voorbij. Van ouders kreeg ik vaak te horen dat de kinderen het zo enorm naar hun zin hadden gehad en dat ik er ‘iets’ mee moest gaan doen.

Wat dat ‘iets’ was, wist ik eigenlijk niet. Inmiddels had ik mijn eigen blog Wereld van Mama waar ik regelmatig een artikel schreef over knutselen, koken of uitjes. Maar het voelde niet helemaal compleet voor mij om daar mijn kinderfeest ideeën te gaan delen. Ik wilde meer bieden dan een geschreven artikel. Een completere inspiratiegids voor ouders die wel graag een kinderfeestje thuis wilden vieren, maar geen inspiratie, tijd of zin hadden om uren bezig te zijn met de organisatie daarvan.

Herinneringen vasthouden

Maar er was nog iets dat ik belangrijk vond. Al zolang ik me kan herinneren vind ik momenten vastleggen belangrijk. Foto`s of filmpjes maken van die ene winterwandeling of van dat dagje strand. Maar ook dagelijkse dingen zoals een taart bakken of gezellig knutselen samen. Mijn bedrijf moest een combinatie worden, iets waar ik mijn creativiteit in kwijt kon en waar ik ervoor kon zorgen dat mensen hun momentje samen op een leuke, originele manier kunnen vastleggen.

Het idee was er maar welke naam geef je aan een bedrijf? Ik besloot het dicht bij mezelf te houden. Welke persoon was er altijd voor mij? Bij welke persoon voelde ik me vertrouwd? Wie had mij het belang van tijd doorbrengen met elkaar bijgebracht? Simpel: Mijn moeder. Ik besloot gebruik te maken van haar doopnamen Elisabeth Johanna en deze een tikkeltje te moderniseren. Zo kwam ik op de naam Eliza Jo voor mijn bedrijf. Een bedrijf dat staat voor creativiteit, out-of-the-box denken en momenten samen doorbrengen.