Harry Potter feestje

Harry Potter feestje organiseren: tips voor activiteiten, decoratie en cadeautjes

Wie kent Harry Potter nou niet? Al sinds 2001, toen de eerste film uitkwam is het verhaal van Harry ongekend populair. Het is dan ook niet gek om een Harry Potter feestje te willen voor je verjaardag. Heb je geen idee hoe je dit moet aanpakken? In dit artikel geef ik je tips voor activiteiten en decoratie. Ben je uitgenodigd voor een Harry Potter feestje? Doe dan inspiratie op met de cadeau-tips aan het einde van dit artikel.

Een Harry Potter feestje organiseren, hoe doe je dat?

Een verjaardag organiseren klinkt als een heleboel werk, maar op zich valt het allemaal mee. Zeker als je ruim van tevoren begint. Ik geef je hieronder per stap aan hoe je het kunt aanpakken. Het maakt daarbij niet uit of je een feestje organiseert voor familie en vrienden of een kinderfeestje.

De uitnodigingen

We starten dus met leuke uitnodigingen in het thema. Deze uitnodigingen verstuur je ruim op tijd, minimaal 2 weken van tevoren. Hierop geef je de volgende dingen sowieso aan:

  • De datum en tijd van het feestje
  • Jullie adres en telefoonnummer
  • Voor een kinderfeestje: worden de kinderen thuis gebracht of moeten ouders ze weer ophalen?
  • Laat mensen aangeven of ze komen of niet. Dit is voor jou fijn om te weten in verband met het inkopen van de hapjes en drankjes.

Om in het Harry Potter thema te blijven, kun je een uitnodiging maken op dit perkament papier. Wil je het helemaal afmaken, dan kun je ervoor kiezen om hem te sluiten met een waxzegel. Deze hieronder is met het logo van Hogwarts.

Versiering in het thema

Een feestje is natuurlijk niet compleet zonder ballonnen en slingers. En het is nog leuker als het allemaal in het thema is. Hieronder vind je een zeer compleet pakket waar dus ook een tafellaken, bordjes, bekers en servetten in te vinden zijn om op die manier ook de hapjes e.d. in het thema mee te nemen.

De hapjes en drankjes

Met de bordjes en het servetten uit het feestpakket hierboven tover je een hele eenvoudige tafel dus al snel om tot een echte Harry Potter tafel. Verder kun je qua hapjes en drankjes serveren waar je gasten blij van worden: voor de kinderen lekkere aanlenglimonade in verschillende kleuren (brouw je eigen toverdrank) en voor de volwassenen koffie of thee. Cupcakes maken kun je eenvoudig zelf doen, maar je kunt ook voor ander lekkers kiezen: van snackgroenten met een dipsausje tot chips en snoepjes. Hier vind je zelfs een overzicht van verschillende Harry Potter snoepjes.

Bedankjes voor de gasten van het Harry Potter feestje

Aan het einde van het feestje, als de gasten naar huis gaan, is het natuurlijk leuk om een bedankje mee te geven. Dat hoeft niet heel groot of uitgebreid zijn, maar het is wel leuk om ook dit in het thema door te trekken en onderstaande Harry Potter cadeautasjes te gebruiken. Qua inhoud kun je alles aanpassen op de leeftijd van de ontvanger. Heb je een kinderfeestje gegeven voor kinderen? Dan zijn deze magneten natuurlijk altijd een geslaagd cadeautje. Voor volwassenen kan het zakje een paar lekkere bonbons bevatten voor thuis.

Activiteiten voor een Harry Potter feestje

Tijdens het feestje kun je een aantal leuke activiteiten doen met de kinderen. Ik zet er een aantal voor je op een rijtje.

  • Laat de kinderen een mooie tekening maken uit dit Harry Potter kleurboek.
  • Zet een speurtocht uit in je dorp of wijk. Zelf een speurtocht maken is helemaal niet zo lastig! Laat de kinderen bijvoorbeeld vragen beantwoorden over Harry en zijn vrienden tijdens de speurtocht.
  • Lees hier mijn artikel over Oud Hollandse spelletjes. Pas deze spelletjes eenvoudig aan in het Harry Potter thema. Zo zou je in plaats van Ezeltje Prik, Sorteerhoedje Prik kunnen spelen. Print een tekening van Harry uit en laat de kinderen de sorteerhoed op zijn hoofd plaatsen. Zo kun je vele spelletjes makkelijk aanpassen naar je thema.

Ben je uitgenodigd voor een Harry Potter feestje? Dit zijn leuke cadeautjes!

Ben je uitgenodigd om naar een Harry Potter feestje te komen? Dan is het natuurlijk ook heel erg leuk om cadeautjes in het thema mee te nemen. Vraag de ouders waar je de jarige blij mee kunt maken. Of misschien sparen ze wel voor een iets duurder cadeau, dan is geld of een cadeaukaart altijd een goed idee. Neem dan evengoed een kleinigheidje mee voor de jarige. Zeker peuters en kleuters begrijpen de waarde van geld nog niet, maar vinden het heerlijk om ‘iets’ uit te pakken. Hieronder heb ik enkele cadeautjes voor je op een rijtje gezet.

Harry Potter speelgoed

Speelgoed doet het altijd goed bij kinderen. Ik heb hieronder een overzichtje gemaakt van verschillende soorten speelgoed in het Harry Potter thema.

  • Lego is er in allerlei verschillende thema`s. Zo dus ook in het Harry Potter thema. Je hebt vele verschillende dozen in vele verschillende prijscategorieën. Zo kun je al een doos Harry Potter lego krijgen voor €15, maar er zijn ook dozen verkrijgbaar van ruim €300 waarbij je heel Kasteel Zweinstein nabouwt. Hier vind je een overzicht van alle Harry Potter lego.
  • Funko poppen zijn hartstikke populair bij de iets oudere kinderen. Deze poppen kun je verzamelen en een mooi plekje geven in je huis of op je slaapkamer.
  • Ook zijn er nog een aantal leuke bordspellen verkrijgbaar. Sommige minder bekend, andere meer bekend. Denk aan een Trivial Pursuit in het Harry Potter thema. Een overzicht van al deze spellen vind je hier.

En een echte toverstaf mag natuurlijk bij geen enkele Harry Potter fan ontbreken. 😉

Leuke Harry Potter cadeautjes

Maar ook andere cadeautjes zijn leuk om te geven. Denk aan een dekbedovertrek of een lekkere, warme trui.

Ook leuk: deze onderstaande beker verandert van kleur zodra er warme vloeistof inkomt. Leuk om warme chocolademelk uit te drinken!

En vergeet de dvd collectie niet. Zo kan de jarige lekker onderuitgezakt nagenieten van het fantastische Harry Potter feestje dat voor hem/haar georganiseerd is.

Ik hoop dat je wat inspiratie op hebt kunnen doen voor het geven van een Harry Potter feestje of het aanschaffen van enkele leuke cadeautjes.

Dit artikel bevat affiliate links. Dit betekent dat ik een kleine commissie krijg als jij iets via deze linkjes besteld. Het kost jou niks extra, maar daardoor kan wel deze website blijven bestaan.

Deel dit bericht