Donuts versieren

Donuts versieren: zo doe je dat!

Donuts versieren is een superleuke activiteit voor op een kinderfeestje. Je kunt deze activiteit goed combineren met een freakshake maken. In deze blog vertel ik hoe je van donuts versieren met je kinderen een toffe activiteit maakt!

Donuts versieren: de makkelijke manier

Je kan kiezen voor kant-en-klare donuts, die zijn er in normaal en miniformaat. Of je bakt ze zelf. Zorg in dat laatste geval wel dat de donuts goed afgekoeld zijn voor je start met versieren. 

Wat heb je nodig? 

Wat heb je nodig om donuts te versieren? Zorg dat je het volgende in huis hebt:

Hoe versier je een donut? 

Om te zorgen dat je versiering blijft plakken, heb je glazuur nodig. Dit maak je heel eenvoudig met poedersuiker en water. Doe 2 eetlepels poedersuiker in een kommetje en doe hier een paar druppels water bij. Is het nog te stijf? Doe er dan nog wat extra water bij. Is het glazuur te dun? Voeg dan nog wat poedersuiker toe. Voor gekleurd glazuur voeg je een paar druppels kleurstof toe. 

Smeer vervolgens de donut in met het glazuur. Nu ben je klaar om de donut te decoreren. Heb je gekozen voor suikeroogjes, oortjes en gezichtjes? Maak dan bijvoorbeeld dieren van je donuts. Met andere potjes decoratie snoepgoed en eetbare glitter kun je lekker creatief aan de slag gaan. Laat de kinderen vooral los gaan met hun eigen fantasie en creativiteit! Zijn de donuts klaar? Smullen maar!

Wat vind jij lekkere versiering voor een donut? Deel het in de comments!

Afbeelding van Edward Lich via Pixabay

Deel dit bericht