Sinterklaas hapjes

Lekkere Sinterklaas hapjes voor Pakjesavond

Vier je Pakjesavond thuis en wil je iets lekkers op tafel zetten? In dit artikel deel ik lekkere Sinterklaas hapjes voor Pakjesavond. Ze zijn leuk om samen met de kinderen te maken ter voorbereiding. Wil je Pakjesavond extra leuk maken? Regel dan voor de kinderen deze toffe Pakjesavond Speurtocht

Sinterklaas hapjes: welke ingrediënten mogen niet ontbreken?

In de Sinterklaasperiode zijn de mandarijntjes, pepernoten en chocolade munten niet aan te slepen in menig huishouden. Dit zijn dan ook prima ingrediënten om mee te werken en waar je lekkere, zoete gerechten mee op de tafel kunt zetten. Qua kleur past oranje, rood en wit prima bij deze periode. 

Ideaal: de Aftelkalender Sinterklaas. Zo weten de kinderen precies hoeveel nachtjes nog tot Pakjesavond!

Begin met een lekkere soep

Een soepje is altijd een goed idee, zowel ‘s middags als ‘s avonds. Wil je in de oranje kleuren blijven, maak dan een pompoensoep. Kies je voor rood, ga dan voor een tomatensoep. Giet er een beetje witte room in voor een leuk effect. Bij kinderen doet groentensoep het altijd prima. Zet er wat soepstengels en croutons bij en je hebt een smakelijk begin van de Pakjesavond. 

Tip: Giet de soep in leuke, kleine glaasjes. Zo zit je niet meteen helemaal vol, maar is er nog plek over voor andere hapjes. 

Hartige Sinterklaas hapjes

Kinderen eten stiekem best goed als er allerlei hapjes op tafel staan waar ze tussendoor van kunnen ‘pikken’. Je kunt tijdens deze ronde kiezen voor warme en koude gerechtjes op tafel. Een aantal tips: 

  • Maak een borrelplank
  • Bak stokbrood af, snijd dit in stukjes en zorg voor lekkere salades en smeersels. Denk aan zalmsalade, eiersalade, tomatentapenade, kruidenboter en boter met zeezout. 
  • Met bladerdeeg kun je heel veel lekkere bladerdeeg hapjes maken. Vul ze met geitenkaas-walnoot-honing, tomaat-mozzarella, ham-kaas of maak je eigen pizzavulling. Deze hapjes kun je ook prima van tevoren klaar maken. 

Zoete Sinterklaas hapjes

Zoetigheid mag natuurlijk niet ontbreken op de Sinterklaas tafel. Onderstaande gerechtjes kun je gezellig met de kinderen een dag eerder klaar maken. 

Vergeet niet om na het eten een lekkere mok warme chocolademelk te serveren met een flinke toef slagroom. 

Inspiratie voor lekkere Sinterklaas hapjes

Je ziet, er is veel mogelijk om lekkere Sinterklaas hapjes op tafel te zetten. Serveer alles op vrolijk Sinterklaas servies of met bijpassende servetten. Zo maak je Pakjesavond helemaal compleet. En vergeet niet om de Pakjesavond Speurtocht te organiseren, succes gegarandeerd! 

Wat zijn voor jou typische Sinterklaas hapjes? Deel je suggesties in de comments! 

Afbeelding van Fran Dekkers via Pixabay

Deel dit bericht