Rendier knutselen

Origineel kerstcadeaus inpakken? Knutsel een rendier!

Zodra Sinterklaas ons land weer heeft verlaten, is het tijd om ons klaar te gaan maken voor kerst. De kinderen weten dat ze cadeautjes krijgen en hebben hun wensen ook al kenbaar gemaakt. Niet alleen hun wensen voor cadeautjes, ook hun wensen voor het inpakken. De voorgaande jaren heb ik namelijk de cadeaus verpakt in een rendier. En ze zouden het erg tof vinden om ook dit jaar weer 3 rendieren bij de boom te zien staan.

Een leuke surprise

Zo`n rendier voor kerst is een soort surprise. Waar je bij een surprise vaak 1 of 2 cadeautjes in het middenstuk plaatst, plaats je nu in elk gedeelte van het rendier één of meerdere cadeautjes. Je kunt dit doen volgens de 5-cadeautjesregel, je kunt er ook voor kiezen om  er speelgoed en de snoepjes in te verbergen. Hoe dan ook: je doel is om de snelheid uit het uitpakken te halen. Wist je dat de 5-cadeautjesregel ook gebruikt kan worden voor de Pakjesavond speurtocht?

Een rendier knutselen: hoe doe je dat?

Het is geen rocket science, zo`n rendier in elkaar zetten. Ik heb er een paar jaar geleden een filmpje over gemaakt dat je hierboven kunt bekijken. Hieronder leg ik stap voor stap uit hoe je een rendier knutselt.

Een rendier knutselen: de benodigdheden

  • 2 dozen van ongeveer gelijk formaat (denk aan schoendozen)
  • 4 wc-rolletjes
  • Inpakpapier en plakband
  • Ducttape
  • Rood papier
  • Zwart papier (of wit papier en een zwarte stift)
  • Chenilledraad (dit is ijzerdraad met leuke kleurtjes)
  • Wol

De cadeautjes pak je mooi in, vervolgens stop je ze in de dozen. Deze dozen pak je in. Effen bruin kraftpapier geeft het mooiste rendier-effect, maar leuk papier met een printje kan natuurlijk ook!

De dozen zet je schuin op elkaar, zodat je een lijf en een kop krijgt. Plak dit aan elkaar vast met de ducttape. De wc-rolletjes kun je vullen met snoepjes of chocolade. Vervolgens pak je ze ook in en plak je ze onder de doos die het lijf moet worden. Van hieruit ga je verder met versieren.

Versieren

Een rode neus, een oog aan elke kant en een eventueel een ingepakt boek als zadel. Van het chenilledraad maak je een gewei en van wol een staartje. Geef er helemaal je eigen draai aan qua kleurtjes, zeker rond kerst doet glitter het altijd goed.

Het zal voor je kind(eren) een grote verrassing zijn als er ’s ochtends een rendier voor ze klaarstaat onder de boom. Heb je meerdere kinderen? Laat ze dan rustig en 1 voor 1 de spullen uitpakken. Begin met de poten zodat ze iets lekkers te snoepen hebben, vervolgens het zadel en dan de 2 dozen. Hier kun je ook de grotere cadeautjes in verstoppen.

Wil je de kinderen van tevoren al in de kerststemming brengen? Download dan het knutselboekje Kids Creating Christmas Memories of deze gratis Kleurplaat Kerstbal en laat ze lekker aan de slag gaan.

Fijne kerst!

Deel dit bericht