Buiten spelen

Toffe knutselideeën in het thema zomer

Knutselen kan het hele jaar door, hoe leuk is het om steeds in te spelen op de seizoenen? Zo versier je je huis met leuke, zomerse knutsels die de kinderen hebben gemaakt. Weet je niet wat je kunt maken? In deze blog vind je inspiratie voor leuke knutselideeën om te knutselen in het thema zomer!

Knutselideeën om te knutselen in het thema zomer 

Denk je aan zomer, dan denk je aan zon, zee en strand. Aan zwemmen en spelen met water en aan vrolijke, luchtige kleding. De kleuren zijn in de zomer vrolijk en licht en dat kun je mooi terug laten komen in de knutsels die je maakt!

Inspiratie om te knutselen in de zomer

Hieronder vind je 4 leuke knutselideeën in het thema zomer. Bij elk idee staat stap voor stap uitgelegd wat je moet doen. Veel knutselplezier!

Slingers in zomer thema

Slingers brengen direct vrolijkheid in huis. Met deze knutseltip kan je alle kanten op.

Wat heb je?

Hoe maak je het?

Knip vormpjes uit het gekleurde papier. Bijvoorbeeld ijsjes, slippers of hartjes. Op elk vormpje kan je een letter zetten, zodat de slinger als geheel een woord of zin. Denk aan welkom of happy summer.

Maak in elk vormpje een gaatje en rijg het touw of lint erdoorheen. Maak de slinger vast aan de muur of deur en klaar is je zomerse slinger!

Slippers versieren

Denk je aan de zomer, dan denk je aan slippers. Het liefst in vrolijke kleuren!

Wat heb je nodig?

  • Plastic teenslippers
  • Lijm(pistool)
  • Versiering als wol, vilt, veertjes en strassteentjes

Hoe maak je het?

Versier de slippers zoals je wilt. Denk aan mooie steentjes op de bandjes over je voet of aan de zijkant van de zool. Let erop dat je de slippers nog goed kunt dragen. Even laten drogen en flaneren maar!

Knutselen met wc-rolletjes

Je kunt lege wc-rolletjes weggooien óf je laat je kind(eren) er lekker mee knutselen! Bewaar ze in een zak, zodat je er altijd een paar bij de hand hebt om mee te knutselen.

Wat heb je nodig?

  • Lege wc-rolletjes
  • Lijm(pistool)
  • Versiering zoals steentjes, gekleurd (crêpe)papier, stiften en verf

Hoe maak je het?

Je kunt ontzettend veel maken met wc-rolletjes. Denk aan een pennenhouder, een verrekijker, dieren of een palmboom.

Je eigen stoepkrijt maken

Kinderen zijn dol op stoepkrijten. Hele kunstwerken vol kleur versieren in het voorjaar en de zomer de straten en muren. Je verwijdert het makkelijk met wat water. Wil je eens zelf stoepkrijt maken? Dat kan!

Wat heb je nodig?

Hoe maak je het?

Meng het gips met enkele druppels voedingskleurstof en water. De verhouding gips en water staat op de verpakking vermeld. Giet dit vervolgens in de mal. Steek het ijsstokje erin en laat de gips uitharden. Let op, dit kan wel 24 uur duren, dus begin op tijd.

Haal het stoepkrijt uit de mal en dan kan het krijtfeest beginnen!

Extra tip: waterspelletjes

Niet direct een item om op te hangen, maar wist je dat er heel veel leuke waterspelletjes zijn waarbij je toch even creatief moet zijn voor je kunt starten? In mijn waterspelletjes buiten blog heb ik 10 leuke tips voor je op een rijtje gezet, goed voor urenlang speelplezier op warme dagen!

Knutselideeën in het thema zomer

Hopelijk heb je veel plezier van deze leuke knutselideeën. Wil je nog meer inspiratie? In mijn webshop vind je het e-book Kids creating summer memories , boordevol tips voor zomerse activiteiten.

Afbeelding van Steven Weirather via Pixabay

Deel dit bericht