recepten met pepernoten

5 lekkere recepten met pepernoten

Heb je pepernoten of kruidnoten over of wil je iets lekkers gaan maken voor tijdens de Pakjesavond Speurtocht? Dan zit je hier goed want in dit artikel deel ik 5 lekkere recepten met pepernoten die je snel en makkelijk op tafel zet. 

Recepten met pepernoten: wat kun je allemaal maken? 

Pepernoten of kruidnoten kun je natuurlijk prima in de winkel kopen. Tegenwoordig heb je vele verschillende smaken, van naturel tot pepernoten met chocoladesmaak, aardbeiensmaak of zelfs truffelsmaak. Hier vind je vele verschillende smaken op een rijtje. Wil je liever zelf aan de slag met de kinderen? Dan kun je pepernoten natuurlijk gezellig samen gaan maken. Hier vind je het recept voor pepernoten

Cupcakes met pepernoten maken

Met een handjevol pepernoten maak je prima lekkere pepernoten cupcakes. Je neemt het eenvoudige basisrecept en voegt daar 2 extra ingrediënten aan toe om ze naar pepernoten te laten smaken. De kinderen vinden het leuk om deze cupcakes te maken, vooral omdat ze de pepernoten mogen verkruimelen. En natuurlijk is snoepen van het deeg een feestje!

Sinterklaastoetje met chocolade en mandarijn

Dit Sinterklaastoetje is lekker en snel klaar. Alle smaken die je rondom de Sinterklaas periode tegenkomt zitten erin verwerkt: pepernoten, chocolade en mandarijntjes. Ook hier mogen de kinderen weer los gaan met een deegroller om de pepernoten te verkruimelen. 

Kruidnotencake

Bregje van Breg Blogt maakte een lekkere cake en versierde deze hartstikke leuk met onder andere pepernoten. Je kunt ervoor kiezen om deze cake in de airfryer te maken of gewoon in de oven, net wat jij wil. Hier vind je het recept voor de cake.

Recepten met pepernoten als taartbodem

Rutger van Rutger Bakt gebruikt pepernoten als taartbodem in dit recept. Zoals je ziet kun je dit vrij eenvoudig doen door gesmolten boter toe te voegen. Vervolgens maakt hij een chocolade cheesecake en versiert hij de taart met chocolade pepernoten. Miljuschka maakt ook een cheesecake met pepernoten als taartbodem, haar recept vind je hier

Rocky Road met pepernoten 

Heb je na pakjesavond nog een berg pepernoten en chocolade over? Maak dan een Rocky Road met pepernoten. Dit is een supersimpel recept waarbij je niet eens hoeft te koken of bakken. Je smelt simpelweg boter en chocolade, mengt hier de pepernoten doorheen en zet het in de koelkast om op te stijven. Het recept van Brenda Kookt vind je hier

Recepten met pepernoten of kruidnoten

Je leest het, er zijn veel lekkere recepten met pepernoten of kruidnoten. De smaak is onlosmakelijk verbonden aan Sinterklaas, maar stiekem smaken ze het hele jaar door lekker! Heb je nog lekkere aanvullingen? Deel ze dan in de comments! 

Afbeelding van Ylanite Koppens via Pixabay

Deel dit bericht