Babyshower spelletjes

20 leuke babyshower spelletjes voor een onvergetelijk feest

Een babyshower organiseren voor een van je vriendinnen is een hele eer. Het lijkt veel werk maar onlangs deelde ik al een stappenplan op mijn blog om het makkelijker te maken voor je. Een van de leukste onderdelen van dit feest zijn de babyshower spelletjes. Ze zorgen voor een lach op je gezicht en maken het feest extra speciaal. Vind je het lastig om leuke spelletjes te verzinnen? Hieronder vind je 20 verschillende leuke en creatieve babyshower spelletjes die je kunt spelen. In de webshop vind je kant-en-klare printables, waaronder het Babyshower Spelletjes Pakket, waarmee je direct aan de slag kunt gaan.

Wat is leuk om te doen op een babyshower?

Je kondigt de babyshower natuurlijk een aantal weken van tevoren aan bij de genodigden. Je kunt heel makkelijk een eigen babyshower uitnodiging maken met daarop de naam en adres van de zwangere.

Op een babyshower kun je vele leuke spelletjes en activiteiten doen in het babythema. De spelletjes die je kiest zijn ook afhankelijk van je gezelschap. Van Baby Bingo tot het beschilderen van rompertjes, ze komen allemaal aan bod in dit artikel.

Bingo in het baby thema

Ik denk dat de Babyshower Bingo 1 van de meest bekende en populaire babyshower spelletjes is die er zijn. Geef iedere gast een bingo kaart of maak teams en speel samen Baby Bingo. Wie als eerste een volle rij heeft, roept “Bingo!” en wint een prijs. Dit kunnen leuke, kleine prijsjes zijn die je van tevoren hebt aangeschaft, denk aan deze heerlijk geurende waxinelichtjes of maskertjes ter ontspanning.

Weet wat je eet!

Koop verschillende soorten potjes babyvoeding en verwijder de etiketten. Laat de gasten de babyvoeding proeven en raden welke smaak het is. Eventueel kun je ervoor kiezen om de gasten te blinddoeken. Degene met de meeste juiste antwoorden wint.

Populaire babyshower spelletjes: De luierrace

Zorg dat je een aantal babypoppen hebt en leg deze op een tafel. Zet bij elke baby pop een van de gasten en een stapel luiers. Zet een timer en kijk wie het snelst de pop kan verschonen zonder fouten te maken. Dit spel zorgt altijd voor veel gelach!

Baby foto match

Vraag de gasten om babyfoto’s van zichzelf mee te nemen of zorg ervoor dat je deze van tevoren hebt verzameld. Hang de foto’s op en laat iedereen raden wie wie is. Dit spel is een geweldige manier om herinneringen op te halen en te lachen om oude foto’s.

Speel de Baby versie van Hints

Speel een babythema versie van Hints. Schrijf babygerelateerde woorden of situaties op kaartjes (zoals “luier verschonen” of “nachtvoeding”). Laat de gasten om de beurt een kaartje trekken en uitbeelden zonder te praten terwijl de anderen raden.

Baby Trivia

Test de kennis van de gasten met een babyshower spelletjes quiz. Stel vragen over babyfeiten, zwangerschappen en beroemde baby’s. Maak teams of laat gasten alleen spelen. Degene met de meeste juiste antwoorden wint een prijs.

Raad de buikomtrek

Laat de gasten raden hoe groot de buikomtrek van de aanstaande moeder is door een stuk lint of touw af te knippen op de geschatte lengte. De gast die het dichtst bij de werkelijke omtrek zit, wint.

Maak een luiertaart

Een heel leuk spel is luiertaart maken, zie ook de video hier beneden. Verdeel de gasten in teams en geef ze materialen om een luiertaart te maken. Dit kan luiers, linten, en decoraties bevatten. De aanstaande moeder kiest de mooiste taart als winnaar.

Tip: hier vind je een overzicht van 10 leuke kraamcadeaus

Raad het woord

Geef iedereen een lijst (of maak teams) met door elkaar gehusselde babygerelateerde woorden. Wie de meeste woorden correct kan raden binnen een bepaalde tijd, wint. In de webshop kun je een babyshower spelletjes pakket downloaden waar dit spel onderdeel van is.

Wens voor de baby

Laat de gasten wensen invullen voor de baby. Deze kaarten kunnen vol staan met adviezen, wensen en leuke boodschappen. Dit is een prachtig aandenken voor de aanstaande moeder.

Raad de naam van de baby

Laat de gasten raden wat de naam van de baby zal zijn. Ze kunnen ook hun eigen suggesties doen. Aan het einde van het spel kan de aanstaande moeder haar favorieten onthullen.

Baby pictionary

Speel een babythema versie van Pictionary. Schrijf babygerelateerde woorden op kaartjes en laat de gasten deze tekenen terwijl anderen raden wat het is.

Babyshower spelletjes: raad het aantal

Laat de gasten schatten hoeveel snoepjes er in een babyfles zitten of hoeveel luiers er in een pak zitten. Degene die het dichtst bij het juiste aantal zit, wint.

Gedicht voor de baby

Laat de gasten een kort gedicht of rijmpje schrijven voor de baby. De aanstaande moeder kan de gedichten voorlezen en een winnaar kiezen op basis van originaliteit en sentiment.

De boodschap

Geef de gasten een luier en een stift en laat ze grappige of lieve boodschappen schrijven op de luiers. Dit zal de aanstaande moeder aan het lachen maken tijdens het verschonen.

Raad het babyartikel

Vul een tas met verschillende babyartikelen en blinddoek de gasten. Laat ze de artikelen voelen en raden wat het is. Degene met de meeste juiste antwoorden wint.

Babywoordzoeker

Maak een woordzoeker met babygerelateerde woorden. Wie als eerste alle woorden vindt, wint een prijs.

Schilder het rompertje

Geef de gasten witte rompertjes en textielverf of stiften om hun eigen ontwerpen te maken. De aanstaande moeder kan deze unieke rompertjes later gebruiken voor haar baby.

Babyshower spelletjes: de geboortedatum

Denk jij te kunnen raden wat de exacte geboortedatum is? Vul jouw voorspelling in op het kaartje en over een tijdje kun je zien wie er gewonnen heeft!

Herinneringen bewaren: maak een memorybox!

Laat alle gasten iets meenemen wat typisch van nu is. Dit kan van alles zijn wat nu verkrijgbaar en populair is. Na de babyshower kan er nog een USB stick met foto`s van het feest aan toegevoegd worden en de spelletjes die gespeeld zijn, zoals bijvoorbeeld raad de babynaam of de geboortedatum. Bewaar deze memorybox en als de baby 21 jaar oud wordt kan de memorybox overhandigd worden. Hierin vind hij/zij dan allemaal spulletjes uit het geboortejaar.

Het spelen van spelletjes tijdens een babyshower is een geweldige manier om iedereen te vermaken en de aanstaande moeder in het zonnetje te zetten. Met deze 20 babyshower spelletjes zorg je ervoor dat het feest een groot succes wordt. Vergeet niet om de babyshower spelletjes in de webshop te bekijken voor nog meer ideeën en benodigdheden. Veel plezier met het organiseren van je babyshower!

Deel dit bericht