Sinterklaas surprises

Met deze Sinterklaas surprises zit je altijd goed!

Ieder jaar na de herfstvakantie begint het te kriebelen: de Sinterklaasperiode komt nu echt dichterbij. Voor veel basisschoolkinderen in de midden en bovenbouw betekent dat: surprises maken!  Wat kun je maken? Ik geef je in dit artikel een aantal tips voor Sinterklaas surprises waarmee je altijd goed zit. 

Sinterklaas surprises: waar moet je rekening mee houden? 

Als eerste: tijd. Ik heb, samen met de kinderen, al heel wat surprises gemaakt de laatste jaren. In het begin dacht ik vaak dat we dat wel even op een middagje zouden doen, maar inmiddels weet ik dat er stiekem best veel tijd in gaat zitten. Het is dus zaak om op tijd te beginnen. De avond van tevoren is echt te kort dag. 

Hier op school trekken ze ongeveer 3 weken van tevoren lootjes. De kinderen mogen dan voor €2,50 een cadeautje kopen. Dat bedrag is exclusief eventueel snoepgoed. Ieder kind schrijft op een lijstje welke hobby`s het heeft en wat hij/zij leuk vindt. Zo is het maken van een surprise en het uitzoeken van een cadeautje een stuk makkelijker. Inspiratie opdoen voor cadeautjes? Hier vind je een aantal leuke cadeautjes onder de 5 euro

Inspiratie voor leuke Sinterklaas surprises

Oké, daar gaan we! Ik heb een aantal toffe ideeën verzameld voor Sinterklaas surprises. Ze zijn allemaal vrij eenvoudig te maken met je kind samen. Begin maar alvast om dozen te verzamelen, want die heb je hard nodig!

Knutsel het favoriete dier van de ontvanger

Heel veel meisjes zitten op paardrijden of zijn gek op paarden. Een paardensurprise is echt supersimpel om te maken met 2 dozen en 4 wc-rolletjes. Ben creatief en schilder of beplak het paard in de favoriete kleuren van de ontvanger. Met dezelfde hoeveelheid dozen en wc-rolletjes maak je ook makkelijk een kat of een hond. In 1 van de dozen stop je de cadeautjes, in de wc-rolletjes kun je een beetje snoep verstoppen. 

Tip: van dit ‘basis paard’ kun je ook prima een rendier knutselen voor kerst. Dit is een andere manier om kerstcadeautjes te geven in plaats van ze onder de boom te leggen. 

Mijn dochter bij de schoorsteen en de cadeautjes die ze kreeg.

Een schoorsteen knutselen

Vorig jaar was een klasgenootje van mijn dochter enthousiast aan de slag gegaan om een schoorsteen te knutselen voor mijn dochter. Je kunt de schoorsteen natuurlijk in elk formaat maken, in dit geval was hij net zo groot als mijn dochter. 

Het hele bouwwerk werd mee naar huis gesleept en heeft eerst 2 weken in de huiskamer gestaan en vervolgens nog maanden op haar kamer, zo leuk vond ze het. Een schoorsteen maak je vrij eenvoudig met een rechthoekige doos. Zet deze rechtop en beplak deze met papier waar je een stenen muur op ziet staan. Een andere optie is om de stenen te schilderen. Aan de voorkant maak je een gat waar je houten blokjes voor het vuur in legt. In de schoorsteen kun je dan de cadeautjes verstoppen. 

Maak een snoepautomaat

Ook vrij eenvoudig van een doos te maken: een snoepautomaat. Maak een raampje erin  van plastic en plak hier echt snoep achter. Ga voor een zak met mini`s bijvoorbeeld en plak een mini bounty, snicker, mars en twix achter het raampje. Nog een gleufje erop waar je het geld in kunt doen, de cijfers zodat je een keuze kunt maken en niet te vergeten de lade waar het snoep in valt. Qua kleuren kun je makkelijk in zwart en zilver blijven, maar is de surprise voor een kind dat gek is op roze en glitters, dan kun je ook nog kiezen om de snoepautomaat roze te verven met de nodige glitters erop. 

Maak een voetbalveld of zwembad

Is de ontvanger gek op voetballen of zwemmen? Dan kun je heel eenvoudig een voetbalveld of zwembad maken. Neem hiervoor een tray waar normaal gesproken 24 blikjes frisdrank in zitten. Voor een voetbalveld verf je  de onderkant  groen, voor een zwembad blauw. Maak vervolgens doelen of startblokken en veel meer is er niet nodig. De cadeautjes kun je dan ‘onder’ het voetbalveld/zwembad verstoppen, dus aan de holle kant. 

Minecraft surprise

Ook een hele makkelijke surprise is een Minecraft surprise. In Minecraft zitten veel vierkante en rechthoekige vormen waardoor je vrij weinig hoeft te knippen. Gebruik als buik van je Minecraft figuur een rechthoekige doos. Zet hier een vierkante doos op als hoofd. Gebruik vervolgens weer een rechthoekige doos voor de benen. Vervolgens ga je de dozen beschilderen of beplakken zodat je een echt Minecraft poppetje krijgt. 

Een drumstel als Sinterklaas surprise

Mijn oudste zoon is een echte drummer. Hij zit al jaren op drumles en kreeg als surprise een zelfgemaakt drumstelletje. Qua werk viel het best wel mee om te maken en het resultaat was echt ontzettend leuk. Het was gemaakt van lege conservenblikjes en in de blikjes waren de cadeautjes en snoepjes verstopt. Ook deze geslaagde surprise heeft maanden op de slaapkamer van mijn zoon gestaan. 

De leukste Sinterklaas surprises

Je ziet het, er zijn veel ideeën om eenvoudig een leuke Sinterklaas surprise te maken. Begin dus op tijd en ga lekker samen met je kind knutselen. Heb je nog leuke tips? Deel ze dan in de comments! 

Nog op zoek naar een leuke manier om pakjesavond te vieren met de kinderen? Kies dan voor deze Pakjesavond Speurtocht!

Deel dit bericht