Snoepzakjes maken

Snoepzakjes maken, zo doe je dat!

Wil je snoepzakjes maken voor een verjaardag of een geboorte? Met deze tips zit je hartstikke goed en heb je in no-time een aantal leuke traktaties die je kunt uitdelen. 

Snoepzakjes maken

Kinderen worden er altijd blij van: lekkere snoepjes! Een snoepzakje is extra speciaal, omdat het voor hen alleen is. Ze hoeven het snoep niet te delen en het is elke keer een feestje om te kiezen waar ze trek in hebben. Een snoepzakje is bijvoorbeeld ideaal als traktatie, als prijs bij een spellenmiddag op school of de sportvereniging of als bedankje voor kraambezoek. 

Snoepzakjes maken voor een kinderfeestje

Stap 1: de verpakking kiezen

Wil je snoepzakjes maken voor een kinderfeestje? Dan wil je er natuurlijk iets leuks van maken en niet zomaar een boterhamzakje vullen. Heb je een bepaald thema? Zoek dan een zakje of doosje uit dat in het thema past. Je hebt online en in de feestwinkel volop keuze uit leuke verpakkingen. Een cadeaudoosje maakt het snoepzakje extra feestelijk!

Stap 2: iets om te snoepen

Vervolgens ga je het zakje of doosje vullen. Normaal gesproken stop je er iets lekkers in en iets wat je kunt houden of waar je mee kunt spelen. Een snoepzakje maken voor een kinderfeestje kan in elk thema. Heeft je kind gekozen voor een politiefeestje? Stop dan chocolademuntjes in het zakje of doosje. Hebben jullie gekozen voor een prinsessenfeestje? Kies dan voor een snoeplipstick. 

Stap 3: iets om mee te spelen

Verder zijn er veel verschillende soorten uitdeelspeelgoed verkrijgbaar. Qua prijs kun je het zo gek maken als je zelf wil. Wij proberen ook altijd iets te kiezen wat past bij het thema of de leeftijd. Zo hebben de kinderen ooit eens een speurtocht gedaan en was ‘de prijs’ een popsocket om achter op je telefoon te plakken. Leuk voor tieners met een eigen telefoon. Destijds waren deze nog geen euro per stuk bij AliExpress, maar als je daar iets bestelt moet je wel rekening houden met langere levertijden. Heb je een cricut machine of een andere plotter, dan kun je er ook voor kiezen om zelf een sleutelhanger of ander leuk cadeautje te maken. Ga je tijdens het kinderfeestje iets blijvends knutselen wat de kinderen mee naar huis kunnen nemen? Dan hoef je niet ook nog iets extra`s toe te voegen aan de traktatie. 

Snoepzakjes maken geboorte

Snoepzakjes maken voor de geboorte

Op steeds meer basisscholen mogen de kinderen niet meer uitdelen, jammer genoeg ook op de school van mijn kinderen. Mijn oudste zoon is inmiddels 16 en heeft nooit mogen uitdelen dus het is al lange tijd een regel. Er zijn echter 2 uitzonderingen: als er een kindje geboren wordt en als je ouders gaan trouwen mag er wel getrakteerd worden. 

Toen onze jongste geboren werd, zaten onze 2 oudsten allebei al op de basisschool. Dat werd dus uitdelen en dat betekende voor mij dat ik ruim 50 traktaties kon gaan maken. Voordeel was dat je dit soort dingen best al een tijdje van tevoren klaar kunt hebben. Ik zorgde voor iets lekkers (blauw-witte snoephartjes) en ik zorgde voor iets leuks (een blauwe ballon) Hierboven op de foto zie je wat het uiteindelijke resultaat is geworden en hier lees je hoe je deze traktatie precies maakt. De kinderen in de klas vonden het helemaal fantastisch. Is het je teveel werk, dan kun je natuurlijk ook gewoon kiezen voor een zakje met de blauw-witte hartjes. Of in het geval van een meisje: roze-witte hartjes. 

Andere tips voor geboorte-traktaties op school: 

  • Beschuit met muisjes
  • Een lange vinger met muisjes
  • Cupcakes maken met muisjes 
  • Vul een snoepzakje met gekleurde snoepjes (blauw-wit of roze-wit) 

Je ziet het, er zijn genoeg leuke manieren om een snoepzakje te vullen. Wees lekker creatief en doe het bijvoorbeeld samen met je kind(eren), dan heb je ook meteen een gezellige activiteit samen. Heb je zelf nog leuke tips, deel ze dan gerust met me! 

Afbeelding van pixel1 via Pixabay

Deel dit bericht