Adventskalender zelf vullen

Tips om zelf een adventskalender te vullen

In december komen in veel huizen de adventskalenders weer tevoorschijn. De meest bekende adventskalenders zijn natuurlijk de traditionele met chocolaatjes erin, maar je kunt ook voor andere dingen kiezen. Ik geef je een aantal leuke tips waarmee je zelf een adventskalender vult.

Een adventskalender zelf vullen: waar haal je de kalender vandaan? 

Je hebt verschillende mooie, houten adventskalenders met lichtjes die prima jaren mee gaan. Degene die hierboven op de foto staan, hebben vrij kleine vakjes dus daar past niet heel veel in. Meestal koop ik voor de kinderen een klein doosje lego en verdeel de blokjes over de vakjes in de volgorde waarin ze moeten bouwen. Na 24 dagen hebben ze hun lego bouwwerk dan compleet. 

Een andere optie is om de kalender zelf te maken. Een adventskalender maken is heel leuk om te doen. Als je verschillende formaten  cadeautjes hebt, pak je ieder pakje apart in en er cijfers aanhangen. Die cijfers bepalen de volgorde van uitpakken. Qua inhoud kun je heel breed gaan op deze manier. Zo heb ik voor mijn kinderen ooit eens een Donald Duck kalender gemaakt, waarbij ze elke dag een andere Donald Duck uitpakten.

Lees ook: een rendier knutselen voor kerst

Een adventskalender voor vrouwen

Wil je een adventskalender voor vrouwen vullen? Dan is er veel mogelijk. Van make-up tot bruisballen voor in bad, van kleine geurtjes tot een bepaald merk chocolade. Is de dame in kwestie een echte theeleut? Denk dan eens aan verschillende soorten thee. 

Een adventskalender zelf vullen voor mannen

Ook voor mannen kun je verschillende leuke dingen vinden die prima als adventskalender gegeven kunnen worden. Zo kun je een adventskalender vullen met verschillende soorten bier of met bepaalde producten die nodig zijn voor zijn hobby. Denk bijvoorbeeld aan vissen. 

Geen zin om te knutselen, wel interesse in een adventskalender? 

Heb je geen tijd of zin om druk aan de knutsel te gaan? Dan zijn er tegenwoordig ook heel veel verschillende soorten adventskalenders kant en klaar te krijgen. Ik zet er een aantal voor je op een rijtje.

  • De Tony Chocolonely kalender vind je hier.
  • Een Lego adventskalender vind je hier.
  • Een adventskalender gevuld met allerlei producten van Nivea is hier te vinden.

Heb je zelf nog leuke tips om de adventskalender te vullen? Laat dit dan zeker weten in de comments!
Dit artikel bevat affiliate links.

Deel dit bericht