cupcakes

10 makkelijke traktaties: feestelijke lekkernijen voor school

Het is weer die tijd van het jaar – de verjaardag van je kind staat voor de deur, en je wilt iets speciaals doen voor de klasgenootjes. Maak je geen zorgen, ik heb 10 eenvoudige, maar heerlijke traktatie-ideeën voor je verzameld die perfect zijn om uit te delen op school. Deze traktaties zijn niet alleen lekker, maar ook gemakkelijk te maken, zodat je zonder stress een feestelijke traktatie kunt voorbereiden.

1. Kleurrijke fruit-kebab

Rijg stukjes vers fruit zoals aardbeien, druiven en ananas op kleine prikkers. Het resultaat is een kleurrijke en gezonde traktatie waar iedereen van zal genieten.

2. Pretzel stokjes met chocolade

Doop pretzelstokjes in gesmolten chocolade en strooi er vervolgens vrolijk gekleurde hagelslag of mini-M&M’s overheen. Laat ze drogen voor een knapperige en zoete traktatie.

3. Makkelijke traktaties: kaas en druiven stokjes

Rijg blokjes kaas en druiven afwisselend op stokjes. Een gezonde en hartige traktatie die ook nog eens leuk is om te eten.

4. Yogurt parfaits

Laagjes van yoghurt, granola en vers fruit in kleine bakjes maken heerlijke en gezonde traktaties. Voeg een klein lepeltje toe voor het gemak.

5. Gezonde fruit-cupcakes

Bak mini-cupcakes met een gezonde twist door fijngehakte appels of bananen toe te voegen aan het beslag. Top ze af met een laagje yoghurtglazuur en een paar stukjes vers fruit.

6. Aardbei-chocolade lollies

Doop verse aardbeien in gesmolten chocolade en laat ze hard worden op stokjes. Voeg eventueel wat eetbare glitter toe voor een magisch tintje.

7. Smoothie ijsjes

Maak gezonde smoothies met vers fruit en yoghurt, giet ze in ijsvormpjes en vries in voor heerlijke zelfgemaakte ijsjes.

8. Mini Caprese brochettes

Rijg cherrytomaatjes, mini-mozzarella en basilicumblaadjes op stokjes voor een smaakvolle traktatie.

9. Rupsje Nooitgenoeg

Snijd komkommers in de lengte door midden en hol ze uit of neem een stengel bleekselderij. Vul ze met hummus en druiven. Hier zie je hoe ze gemaakt zijn.

10. Makkelijke traktaties: een stuk fruit

Heel eenvoudig: gewoon een stuk fruit. Op bananen, mandarijnen en sinaasappels kun je nog prima een gezichtje tekenen.

Met deze 10 makkelijke traktaties zul je zeker de favoriet van de klas zijn. Geniet van het plezier van het bereiden en uitdelen van deze heerlijke lekkernijen op school!

Op zoek naar een leuke ideeën voor kinderfeestjes? Bekijk dan de kinderfeest e-books in de webshop.

Afbeelding van Jose Miguel Guardeño via Pixabay

Deel dit bericht