20180826_135207_edited

5 toffe cadeaus voor tieners

Toen je kind nog kleiner was, wist je altijd wel een cadeau te bedenken. Je had ruime keuze in speelgoed of boeken en je kind was blij. Hoe anders is dat als je kind een tiener wordt? Interesses veranderen en niet iedere tiener speelt nog graag met speelgoed. Daarom zet ik in deze blog 5 toffe cadeaus voor tieners op een rij! Handig voor een verjaardag, Sinterklaas of kerst!

Toffe cadeaus voor tieners

Wanneer je tiener jarig is, wil je hem of haar natuurlijk net zo in de watten leggen als toen het nog een kleine jongen of meisje was. Dat tieners daar tegenwoordig weleens anders over denken mag de pret niet drukken en voor een cadeau zijn ze meestal wel te porren. Als je tiener niet van spelen of speelgoed houdt, kun je kiezen voor een activiteit of een uitje. Laten we eens kijken wat leuke cadeaus zijn voor tieners.

1. Een uitje met jou

Vergis je niet, ook al loopt er een lange, slungelige, chaotische tiener in je huis rond, ze vinden het nog altijd heerlijk om iets met jou samen te doen. Een avondje naar de bioscoop samen om die nieuwe romantische film (of juist die actiefilm) te zien met een grote bak popcorn op schoot is nog altijd gezellig. Een avondje uit eten in een door je tiener gekozen restaurant en even goed bijpraten kan ook altijd. En voor de meiden: een middagje naar een nagelsalon of de beautysalon is iets wat ze zelf niet gauw zal doen en daardoor echte verwennerij. Twijfel dus niet en vraag je puber gewoon welk uitje ze met je zouden willen doen.

2. Weekendje weg

Heb je iets meer te besteden? Kijk dan eens voor een weekendje weg. Dat kan gewoon in Nederland en misschien zelfs in combinatie met een musicalvoorstelling of een pretpark, maar je kunt ook kiezen voor een cultureel uitstapje naar een prachtige stad in Europa. Wat dacht je van Barcelona of Parijs? Ook hiervoor is mijn tip: vraag aan je tiener wat hij of zij leuk zou vinden.

3. Iets voor een hobby

Drumt je tiener graag en zijn de drumstokken versleten? Dan koop een setje nieuwe. Is je tiener gek op paardrijden? Koop dan een nieuw setje kleding. Heb je een echte tekenfanaat in huis? Kijk dan voor een tof kleurboek voor volwassenen of mooie nieuwe potloden, stiften of verf.

4. Misschien toch speelgoed?

Ook voor middelbare scholieren is er nog prima speelgoed te vinden dat past bij de leeftijd. Zo zijn er setjes Lego vanaf 12, 16 of zelfs 18 jaar. Ook 3D puzzels zijn iets lastiger en passen goed bij de tienerleeftijd. Helemaal tof als je kiest voor een 3D puzzel die licht geeft zodat hij kan shinen op de slaapkamer.

5. Een tienerrijbewijs

Vanaf 11 jaar en een lengte van 1.40 kun je het tienerrijbewijs halen. Op een afgesloten terrein leren jonge tieners de basisbeginselen van het autorijden. Hartstikke leuk en uitdagend. Onze oudste kreeg het cadeau voor zijn verjaardag. Lees hier alles over je tienerrijbewijs halen.

Lees ook:
mijn 5 tips voor een relaxte sinterklaasperiode
Tips voor een budget sinterklaas
Maak Pakjesavond uitdagend voor tieners met de Pakjesavond Speurtocht

Deel dit bericht