Budget sinterklaas

Budget sinterklaas tips: zo vier je een leuke pakjesavond voor weinig geld

Het gemiddelde budget dat mensen uitgeven aan Sinterklaas cadeautjes is €113. (bron) Met de huidige prijsstijgingen van energie en boodschappen moeten veel mensen besparen op dit soort uitgaven. Toch wil je voor je kinderen en voor jezelf een onvergetelijke decembermaand hebben. Ik geef je een aantal  budget Sinterklaas tips op zo’n manier dat je een fantastische pakjesavond hebt. 

Budget Sinterklaas: welke cadeautjes koop je? 

Het meeste geld gaat natuurlijk zitten in decadeautjes. Hier kun je dan ook het meeste op besparen. Kijk eens op een andere manier naar cadeautjes. Zo kun je bijvoorbeeld prima kiezen voor tweedehands spulletjes. Na de zomer  zijn er vaak tweedehands speelgoedmarkten en Marktplaats staat vol met spulletjes die een nieuw huis zoeken. Ook bij de kringloopwinkel scoor je fijne spulletjes voor een klein prijsje. Even door een sopje halen en het ziet er vaak weer uit als nieuw voor ruim de helft minder. Op Facebook vind je gratis weggeefgroepen en tegenwoordig staan er bij veel mensen in de tuin ruilkastjes waar je spullen kunt ruilen. In een minibieb vind je vaak ook leuke boeken.

Ga voor kwaliteit

Meer is niet altijd beter. Zo kun je best 25 cadeaus kopen, maar is het dan ook kwalitatief goed spul? Kijk naar speelgoed dat van goede kwaliteit is en dat je nog prima door zou kunnen verkopen als er niet meer mee gespeeld wordt. Lego, Playmobil en Duplo lenen zich hier prima voor en gaan vaak generaties lang mee. 

Kies voor nuttige cadeaus

Verder kun je kijken naar iets wat je kind echt nodig heeft. Misschien een (tweedehands) fiets of een nieuwe broek. Of denk aan nieuwe sokken, pyjama’s en sloffen. Een schot in de roos, zeker als het in hun favoriete kleur of thema is. 

Geef een activiteit cadeau

Maak zelf een cadeaubon voor een leuke activiteit die je samen met de kinderen kunt doen. Een freakshake maken is bijvoorbeeld een gezellige activiteit voor een regenachtige zaterdagmiddag. Maar ook pizza maken of cupcakes maken is hartstikke gezellig. Als cadeautje kun je dan ook nog een pizzakit of een cupcake bakmix inpakken. 

Ga op tijd inkopen doen

Op het laatste moment alles nog moeten aanschaffen zorgt er vaak voor dat je duurder uit bent. Kijk dus al op tijd naar aanbiedingen in winkels of neem al maanden van tevoren dat ene boek mee uit het zwerfboekenstation. Vraag zelf actief aan vrienden, familie of kennissen of ze misschien interesse hebben om speelgoed te ruilen. Dat scheelt je ook weer veel stress op het laatste moment. Hou een lijstje bij van wat je al in huis hebt, zodat je niet blijft kopen of vergeet wat je al hebt gekocht.

Maak er een feest van

Uiteindelijk draait pakjesavond vooral om de gezelligheid en de herinneringen die je samen maakt. Je hoeft niet per se een berg cadeaus te kopen om je kind blij te maken. Maak samen lekkere Sinterklaas hapjes en begin al met de voorpret. Wil je van het uitpakken een feestje maken? Doe dan de Pakjesavond Speurtocht. Succes gegarandeerd met enthousiaste kinderen die in huis zoeken naar de cadeaus. 

En heb je na pakjesavond nog pepernoten of kruidnoten over? Gooi ze niet weg maar maak er iets lekkers mee. Lees hier mijn inspiratie artikel waarin je verschillende recepten met pepernoten kunt terugvinden.

Heb je zelf nog leuke budgettips? Deel ze in de comments!

Fijne pakjesavond!

Afbeelding van lafynfyx via Pixabay

Deel dit bericht