Kinderfeestje groep 8

Kinderfeest groep 8: Wat kun je organiseren voor tieners?

Vanaf dat de kinderen in groep 1 terecht komen krijgen ze te maken met kinderfeestjes. Elk jaar doe jij je uiterste best om iets leuks te organiseren, maar hoe ouder ze worden hoe lastiger het lijkt te worden. Een 11- of 12-jarige maak je niet echt meer blij met een politiefeestje of prinsessenfeestje. Maar wat kun je dan wel doen? In dit artikel geef ik je 5 tips voor een kinderfeestje in groep 8. 

Kinderfeestje groep 8 organiseren

De eerste vraag is: wat wil de jarige? Ga samen om de tafel zitten en laat je kind vertellen wat hij of zij leuk zou vinden. Een feestje thuis of ergens anders? Welke kinderen nodigen jullie uit? En welk budget heb je beschikbaar, zodat het feestje ook betaalbaar is? 

Kinderfeest groep 8 betaalbaar houden

Natuurlijk kun je met de kinderen ergens naartoe gaan, maar zeker voor oudere kinderen lopen de kosten dan aardig op. Zo ben je met gemak €25 kwijt per kind en ben je vaak verplicht minimaal 6 kinderen mee te nemen ergens naartoe. Een feestje dat je zelf thuis organiseert is een stuk voordeliger.  

Een spokentocht

Buiten in het donker rondlopen is natuurlijk voor elk kind een stuk spannender dan overdag iets doen. Een spokentocht is daarom een hartstikke leuk idee voor een verjaardagsfeestje met tieners. en Het is een speurtocht in het donker met een Halloween-achtig tintje. Voer het thema helemaal door, van hapjes tot drankjes en aankleding. 

  • Vraag vrienden of familie bij jou in de buurt om mee te werken. Zorg dat je 3 huizen hebt waar de kinderen kunnen aanbellen. 
  • Laat bij elk huis een Spokenkist achter. Extra tof is als de voordeuren ook een spookachtig tintje hebben. Denk aan kaarsjes die het pad naar de voordeur verlichten of een skelet op de voordeur. 
  • In de Spokenkist zit een puzzel om de volgende locatie te ontcijferen en een opdracht. Leuke opdrachten kunnen zijn: maak van 1 persoon in de groep een mummie met behulp van wc-papier of een verbandrolletje. Of stuur de kinderen op spinnenjacht in de voortuin. Hier kun je 3 plastic spinnen verstoppen met bijvoorbeeld een cijfer eronder geplakt. Deze cijfers vormen samen de code van een geheime tas. 

Eenmaal thuis kunnen de kinderen chillen op de bank en een ‘enge’ film kijken. Hocus Pocus is bijvoorbeeld een fantastisch leuke film, net als Scooby Doo of The Haunted Mansion: allemaal leuke, kindvriendelijke films. 

Organiseer een dansfeest als kinderfeest groep 8!

Groep 8 is het laatste jaar van de basisschool. Na dit jaar zullen ze veel van hun klasgenoten niet meer zien en dan is het juist leuk om 1 groot feest te geven als afsluiting voor de hele klas. 

Bouw je achtertuin of garage om tot een danszaal, heel simpel met kerstverlichting en slingers. Zet flessen cola, sinas en pakken appelsap met bekertjes op een tafel, samen met chips en zoutjes. Halverwege het feest kun je nog enkele warme snackjes op tafel zetten. Informeer van tevoren naar dieetwensen, zoals vegetariërs en kinderen die glutenvrij of lactosevrij moeten eten. Stel alvast een playlist samen met lekkere dansmuziek, dan heb je daar geen omkijken meer naar. Laat het feest duren tot maximaal 12 uur en zorg dat de kinderen door de ouders weer worden opgehaald. 

Organiseer een slaapfeest!

Leuk voor meiden, maar zeker ook voor jongens is een slaapfeestje organiseren. Bij ons is de regel dat er maximaal 3 gasten mogen komen logeren. Die passen namelijk in de woonkamer. 😉 Voor meiden kun je een slaapfeestje opleuken met enkele activiteiten uit het spa feestje e-book. Voor jongens kun je een slaapfeestje combineren met een spokentocht of een escape room in je eigen huis. 

Gezellig gourmetten

Eten is altijd leuk en gezellig als je met een groepje bent. Nodig de kinderen iets later uit, rond de klok van 4 uur, en ga dan gezellig gourmetten. Ook hier is het belangrijk dat je weer rekening houdt met dieetwensen. Niks is zo vervelend dan alleen vlees op tafel en dat er dan een vegetariër te gast is.

Ben je niet zo van het gourmetten? Je kunt ook zelf pizza`s maken met een pizzarette of een aantal lekkere High Tea hapjes door de kinderen laten maken. Deze kunnen ze daarna samen opeten. 

Organiseer een speurtocht!

Een speurtocht blijft leuk voor alle leeftijden. Je kunt de moeilijkheidsgraad zelf aanpassen aan de leeftijd. Is het goed weer, dan ga je met de groep naar buiten, is het slecht weer dan blijf je lekker binnen. Voor tieners is Mission SnackSearch een leuke uitdaging. Aan het einde van deze speurtocht houden ze een tas met lekkers en drankjes over voor de rest van middag of avond. 

Heb jij nog leuke ideeën voor een verjaardagsfeestje voor groep 8? Deel het zeker met me!

Afbeelding van C B via Pixabay

Deel dit bericht