Tie-dye Action review

Tie-dye set van de Action uitproberen

Mijn dochter vroeg er al een tijdje om: ze wilde heel graag de tie-dye set van de Action uitproberen en zo haar eigen handdoek maken. Ik kocht deze set voor €5,95 en de handdoek van 50×100 cm kocht ik erbij voor €2,24. In dit artikel vertel ik je meer over deze set: wat zit erin? Hoe werkt het? En is het voor herhaling vatbaar? 

Tie-dye Action review

Mijn dochter is 12 en had al verschillende keren bij de Action een tie-dyeset gezien. Er waren verschillende sets verkrijgbaar:

  • Alleen flesjes verf
  • Sets met een tas of pet
  • De creator

Wij kozen voor de creator, die is geschikt voor kinderen vanaf 6 jaar. 

Tie-dye Action

Wat zit er allemaal in de doos? 

In deze doos zaten de volgende materialen: 

  • Het tie-dye station
  • 4 plastic flesjes
  • 2 sticker strips
  • 10 elastiekjes
  • 8 zakjes met verfpoeder
  • Handschoenen
  • Instructies

Houd er rekening mee dat dit verf is voor textiel. Voorzichtigheid is dus geboden als je aan de slag gaat met deze set. Trek oude kleding aan of gebruik een schortje, zeker met jongere kinderen. 

Er zit geen textiel bij deze set. Bedenk dus van tevoren wat je graag zou gaan willen tie-dyen en koop dit er direct bij. Zo kun je bij de Action een handdoek of wit t-shirt kopen, maar online kun je ook witte tassen of petten vinden, zoals hier.

Tie-Dye Action

Hoe werkt het? 

Stap 1: leg alles klaar

Wij gingen aan de slag met een handdoek van 50×100 cm. De bedoeling is dat je jouw te verven product in het tie-dye station legt om knoeien te voorkomen. Toen ik het formaat van het tie dye station zag, dacht ik dat het nooit zou gaan passen, maar uiteindelijk ging het prima. 

Stap 2: kleuren aanmaken

We maakten eerst de handdoek vochtig en maakten de verf aan. Dit doe je heel eenvoudig door de verfpoeder in de flesjes te schudden en er water bij te doen. Het flesje goed schudden en klaar is je verf. Voor de handdoek maakten we 4 verschillende kleuren aan. 

Tie-dye Action

Stap 3: elastiekjes vastmaken

Met de elastiekjes ga je de handdoek nu vastbinden tot een kleine prop. Zo past hij dus met gemak in het tie dye station. Trek je handschoenen aan (let op: ze zijn vrij dun en scheuren redelijk makkelijk). Breng voorzichtig kleine beetjes verf op te handdoek aan. Ik besloot het buiten te doen, op een zonnige dag op het gras en mijn dochter vond het fantastisch. Ze is er een behoorlijke tijd mee bezig geweest. Vergeet ook niet de handdoek om te draaien zodat de andere kant ook geverfd wordt. 

Stap 4: wachten

Als je helemaal klaar bent moet je de handdoek in een plastic zak 6 tot 12 uur laten liggen, zodat de kleuren goed kunnen intrekken. Na deze wachttijd haal je de elastiekjes van de handdoek en spoel je hem uit tot er geen kleur meer uitkomt. 

Tie-dye op een kinderfeestje 

Het tie-dyen zelf vond onze dochter hartstikke leuk. Ze bleek de handdoek zo opgerold te hebben dat er in het midden weinig verf zat. Zelf vond ze dit juist een leuk effect hebben, maar je zou de binnenkant alsnog kunnen oprollen en met nieuwe verf kunnen verven. We hebben 4 zakjes verfpoeder gebruikt, dus we hebben nog 4 zakjes over. 

Ondanks dat het een leuke activiteit is, ben je niet de hele middag kwijt met het tie-dyen. Alles bij elkaar duurt het een minuut of 30. Bovendien moet je na het schilderen nog een aantal uur wachten dus als je deze activiteit tijdens een kinderfeestje thuis wil gebruiken, dan is hij minder geschikt. Of je moet het geverfde artikel mee naar huis geven met de mededeling dat ze het de volgende dag uitspoelen. Dan zou je deze activiteit ook onderdeel kunnen laten zijn van een speurtocht.  

Heb je zelf ervaringen met de tie-dye set van de Action, laat het me dan zeker even weten in de reacties. Ik ben benieuwd wat jij ervan vond. 

Deel dit bericht