Kinderfeestje 5 jaar : Tips en ideeën voor een tof kinderfeestje

Kinderfeestje 5 jaar: tips en ideeën voor een toffe middag

Als je kindje naar de basisschool gaat kom je automatisch terecht in de wereld van kinderfeestjes. Je kind wordt ergens uitgenodigd, maar eens per jaar mag je zelf ook aan de slag gaan met het organiseren van een kinderfeestje. Weet je niet zo goed waar je moet beginnen? Ik help je op weg met deze tips en ideeën voor een kinderfeestje voor 5-jarigen.

Zo wordt het feestje voor je 5-jarige een groot succes!

Een bende 5-jarigen in huis: niet iedere ouder wordt er enthousiast van. Geloof mij: een goede voorbereiding is het halve werk. Zorg dat je een plan maakt en weet wat je te wachten staat. In deze blog lees je hoelang een kinderfeestje kan duren, hoeveel kinderen je uitnodigt, welke thema’s er zijn en wat je voor activiteiten en spelletjes kunt doen. Wedden dat het kinderfeestje van je 5-jarige een groot succes wordt?

Weinig tijd? Bespaar tijd door themaversiering hier online te bestellen!

Kinderfeestje 5 jaar: hoe lang duurt het?

Hoe ouder de kinderen worden, hoe langer de feestjes duren. Een kinderfeestje thuis hoeft nog niet gigantisch lang te duren. Ongeveer 3 uur is lang genoeg voor kleuters. (En voor jou!)  Je begint met iets lekkers, doet een aantal spelletjes en sluit eventueel af met wat te eten. Ook voor kinderen is een feestje een spannende middag. Ze doen enorm veel indrukken op wat betekent dat ze uitgeput naar huis gaan.

Hoeveel kinderen nodig je uit?

Een handige vuistregel is de leeftijd+1. Wordt je kind 5 jaar, dan mogen er 5 kinderen uitgenodigd worden. Die +1 is de jarige zelf.  Het is vooral belangrijk dat jullie je fijn voelen deze middag, dus nodig het aantal kinderen uit dat goed voelt. Onze jongste wilde op zijn eerste feestje maar 2 kinderen uitnodigen, meer niet. “Ik speel alleen met mijn 2 vrienden op school, die mogen komen. Met andere kinderen speel ik niet zo veel.” zei hij. En dat was ook prima. We hadden de grootste lol op zijn politie feestje en iedereen ging met een grote glimlach naar huis.

Leuke thema`s voor een kinderfeestje 5 jaar

Kleuters zitten vol fantasie Een feestje in een bepaald thema is daarom een goed idee. Laat je kind ook meebeslissen in het thema. Enkele leuke kinderfeest thema`s voor kleuters zijn:

Tip: In mijn webshop vind je verschillende draaiboeken voor kinderfeestjes in een bepaald thema, boordevol inspiratie voor eten, drinken, activiteiten en spelletjes in het door jou gekozen thema. Daarnaast vind je printables en een speurtocht voor binnen en buiten om het feestje compleet te maken.

Activiteiten voor een kinderfeestje 5 jaar

Er zijn verschillende eenvoudige activiteiten die je kunt doen met de kinderen. Bedenk van tevoren welke activiteiten je graag wilt doen en bereid ze voor. Kinderen kunnen soms helemaal opgaan in hun spel en langer doen over een bepaalde activiteit, terwijl een andere activiteit weer sneller voorbij is dan je van tevoren gedacht zou hebben.

  • Een speurtocht doet het altijd goed. Hier lees je dat een speurtocht maken niet zo moeilijk hoeft te zijn.
  • Zeker als je een kinderfeestje organiseert in een bepaald thema, kun je kinderen vragen verkleed te komen.
  • Een hindernisbaan is een eenvoudige activiteit die je snel in elkaar gezet heb. Gebruik bijvoorbeeld kussens en boeken uit je woonkamer.
  • Wissel een drukke activiteit af met een rustige activiteit en laat de kinderen lekker knutselen aan tafel.
  • Zorg voor tijd om gewoon lekker te spelen of te dansen
  • Laat ze zandkoekjes bakken in het thema.

Veel plezier met je kinderfeestje!

Deel dit bericht