Kinderfeestje organiseren

10 leuke ideeën voor thema kinderfeestjes thuis

Een belangrijk moment in het leven van vrijwel elk kind: het kinderfeestje. Wie  nodig je uit, welke cadeautjes gaan op de verlanglijst en wat is het thema? In deze blog zet ik leuke thema’s voor een kinderfeestje op een rijtje, verdeeld over verschillende leeftijdscategorieën. Zo kies je makkelijk een van de leuke thema kinderfeestjes die bij je kind(eren) past! 

Thema kinderfeestjes voor jong en oud

Een thema kinderfeestje is niet alleen leuk voor de jarige en zijn vriendjes en vriendinnetjes, maar ook handig voor de ouder(s). Je kan een draaiboek of planning maken rondom 1 thema, zodat het overzichtelijk blijft. Kleine kinderen hebben de voorkeur voor andere thema’s dan grotere kinderen. Daarom heb ik de thema’s in deze blog verdeeld in kinderfeestjes voor kinderen van 4 tot en met 8 jaar en voor kinderen ouder dan 8 jaar.

Thema kinderfeestjes voor kinderen van 4  tot en met 8 jaar

Op deze leeftijd zijn er diverse thema’s die heel populair zijn. Denk aan:

Het dinosaurus kinderfeestje

Dinosaurussen hebben een gigantische aantrekkingskracht op veel kleuters. Ze schudden zo allerlei ingewikkelde namen uit hun mouw en spelen graag met dino’s. Een dino kinderfeestje is dan een goed plan. Weet je niet wat je allemaal kunt doen? Geen zorgen! Ik maakte een compleet e-book met leuke tips en activiteiten voor een geslaagd dino feestje.

Een politie en boeven feestje

Een politie en boeven feestje leent zich uitstekend voor een coole speurtocht. In de zomer kan je de speurtocht buiten doen, in de winter blijf je lekker binnen. Verzin zelf een verhaal dat past bij het speuren. Denk bijvoorbeeld aan:

  • Waar zijn de pannenkoeken voor het avondeten?
  • Het snoep is gestolen!
  • De cadeautjes zijn kwijt!

Een speurtocht maken is echt zo lastig niet. Wist je dat je in mijn ebooks voor kinderfeestjes een speurtocht vindt voor binnen en buiten?

Het thema kinderfeestje Unicorn

Veel meisjes tot een jaar of 8 vinden unicorns helemaal fantastisch. Van regenbogen tot glitters en fantastische felle kleuren, de fantasie van deze jonge meiden is eindeloos. Het unicorn thema is dan ook een populair thema om een kinderfeestje in te vieren.

Op Pinterest vind je leuke knutselideeën voor een unicorn kinderfeestje. Denk aan diademen of fotolijstjes versieren, tutu’s maken of lekker schilderen.

Thema kinderfeestjes: prinsessen en ridders

Is je kind gek op verkleden? Dan is het prinsessen en ridders thema een heel leuk thema om te kiezen. Met stokpaardjes kun je leuke reizen maken door je woonkamer of achtertuin en ga lekker samen eten aan een mooi versierde tafel.  Wil je kiezen voor een specifieke (Disney) prinses? Denk dan eens aan een Frozen feest waarbij je gasten Anna of Elsa kunnen zijn.

Alle zeemeerminnen (en zeemeermannen) verzamelen!

Dit thema is ook populair: zeemeerminnen! In verschillende zwembaden door het land kun je tegenwoordig als zeemeermin rondzwemmen en een heus diploma halen. Vind je jouw kind daar nog te jong voor, kies dan voor het thema zeemeermin in je eigen huis. Net zo leuk en het zorgt voor veel plezier!

Lees ook: 25 Oud Hollandse spelletjes die van elk feest een succes maken!

Thema kinderfeestjes voor kinderen boven de 8 jaar

Kinderen boven de 8 jaar hebben weer andere interesses dan jongere kinderen. Leuke thema’s voor boven de 8 jaar zijn:

  • Slaapfeestjes
  • Beautyfeestjes
  • Tie-dye feestje
  • High tea feestje
  • Reis om de wereld feestje

Slaapfeestje met movienight

Een slaapfeestje organiseren is hartstikke leuk voor zowel jongens als meiden. Voor meiden zou je dit kunnen combineren met een beauty avondje met maskertjes en nagels lakken. Jongens vinden bijvoorbeeld een escape room in je eigen huis leuk. Zet daarna een film op, compleet met allerlei lekkers en je hebt een topfeestje.

Het beauty kinderfeestje

Met een stel giebelende meiden kun je er niet onderuit: het beauty feestje. Veel meiden zijn gek op knutselen en bezig zijn met hun uiterlijk. Laat ze een maskertje opdoen bij elkaar of kies ervoor om nagels te gaan lakken. De mogelijkheden voor leuke activiteiten zijn eindeloos. Inspiratie nodig? In mijn Spa kinderfeestje e-book heb ik verschillende leuke tips en activiteiten voor je verzameld.

Een Tie Dye feestje

Het lijkt alsof we even terug gaan naar de jaren ’60 en ‘80. In die periodes waren de tie dye shirts en tassen niet aan te slepen. Nu is het een leuk thema voor een kinderfeestje. Zo kun je met de wat oudere kinderen prima T-shirts of tassen versieren voor een blijvende herinnering. Hier lees je de review van de Tie-Dye Action set die mijn dochter en ik uitprobeerden.

Het high tea feestje

Een high tea is leuk voor elke leeftijd. Bovendien is het makkelijk te combineren met elk ander thema door het eten aan te passen in de thema`s. Heb je een unicorn feestje? Kies dan voor felle kleuren en eetbare glitters. Bij het zeemeermin feestje kies je voor blauw/groen en kun je de hapjes opdienen in schelpen.

Wil je echt alleen maar een high tea doen, laat de kinderen dan hun eigen hapjes in verschillende gangen maken om het vervolgens samen op te smikkelen. Dan heb je meteen een activiteit erbij!

Reis om de wereld kinderfeestje

Dit thema is leuk voor kinderen die al wat meer weten van de landen in Europa of de wereld. Kies een aantal landen uit die je wil gaan ‘bezoeken’ en richt verschillende ruimtes of gedeeltes van je woonkamer in met accessoires uit het desbetreffende land. Bij de kringloop kun je vaak leuke spullen vinden, denk aan vlaggen, servies of andere materialen. Zorg voor eten uit de verschillende landen en ga samen op avontuur!

Thema kinderfeestjes: altijd een succes!

Hopelijk heeft deze blog je veel inspiratie gegeven voor leuke thema kinderfeestjes! Maak er iets moois van!

Deel dit bericht