Kinderfeestje ideeën: 50 tips

Kinderfeestje ideeën: 50 tips voor een onvergetelijk feest!

Kinderfeestjes zijn een bron van vreugde en opwinding voor kinderen, maar een kinderfeestje organiseren en het bedenken van originele ideeën kan een uitdaging zijn voor ouders. Geen zorgen! Ik heb hier 50 fantastische tips verzameld om van jullie volgende kinderfeestje een onvergetelijk spektakel te maken.

1. Kies een thema

Het kinderfeestje begint al ver van tevoren. Ongeacht de leeftijd van je kind begin je met het kiezen van een boeiend thema. Denk aan een dino feestje, spa feestje of politie feestje. Ga je voor de meer bekendere thema`s? Dan heb je de mogelijkheid om bijvoorbeeld een Harry Potter feestje, Lego feestje of Frozen feest te organiseren.

2. Uitnodigingen met een twist

Maak creatieve uitnodigingen die het thema weerspiegelen. Denk aan een politiebadge voor een piratenfeest of een voetafdruk voor een dino feestje.

3. Kinderfeestje ideeën voor decoraties

Versier de feestlocatie met zelfgemaakte decoraties. Laat de jarige helpen met knutselen voor een persoonlijk tintje. Zo kun je ervoor kiezen om een Harry Potter feestje geheel in stijl aan te kleden. Denk aan een tafellaken en borden in het thema. Maar ook slingers en ballonnen zijn verkrijgbaar in vele thema`s.

4. Feesthoedjes en accessoires

Zorg voor feesthoedjes en bijpassende accessoires die passen bij het gekozen thema. Kinderen zullen dol zijn op het verkleden!

5. Activiteiten workshops

Organiseer gezellige workshops zoals, schilderen, donuts versieren of een freakshake maken. Hier kunnen kinderen hun creativiteit lekker in kwijt.

6. Buitenspellen

Als het weer het toelaat organiseer dan leuke buitenspellen. Zo kun je zelf een speurtocht maken, kun je in de zomer waterspelletjes buiten spelen en kun je aan de slag gaan met oud Hollandse spelletjes.

7. Filmavond

Creëer een gezellige filmhoek met kussens en dekens voor een filmavond. Kies een film die past bij het feestthema. Ook de hapjes en drankjes kun je aanpassen op het thema.

8. Cupcake decoratie station

Altijd een groot succes: cupcakes maken en versieren! Laat de kinderen hun eigen cupcakes versieren met glazuur, sprinkles en andere lekkernijen. Spreek af dat ze er eentje mogen opeten en dat ze de andere cupcakes mee mogen nemen naar huis.

Kinderfeestje groep 8

9. Huur een themakarakter in

Maak het feest extra speciaal door een themakarakter in te huren dat past bij het gekozen thema. Zo kan er een Elsa naar je huis komen om daar samen met jouw kindje en de andere gasten een leuke activiteit te doen, te dansen en te zingen. Dit vergeten de kinderen nooit meer!

10. Ballonnenpret

Met ballonnen kun je veel meer dan alleen de ruimte versieren. Zet je bijvoorbeeld een speurtocht uit? Of ga je voor een escape room kinderfeestje? Dan zijn ballonnen fantastisch om aanwijzingen in te verstoppen!

11. Fotobooth

Zet een fotobooth op met leuke accessoires waar kinderen grappige foto’s kunnen maken om mee naar huis te nemen. Hier kun je zoeken naar fotobooth accessoires in vele verschillende thema`s.

12. Maak je eigen pizza

Hartstikke leuk en gezellig om te doen met kinderen op een feestje: pizza maken. Voor kinderen juist leuk omdat ze de ingrediënten kunnen toevoegen die ze echt lekker vinden.

13. Feestelijke muziek

Stel een afspeellijst samen met vrolijke en dansbare nummers die passen bij het feestthema. Dit kun je al ruim van tevoren doen door een afspeellijst te maken in Spotify.

14. Schatgraven

Verstop kleine schatten in de achtertuin voor een spannende schattenjacht. Zeker voor jonge kinderen is dit een erg leuke activiteit.

15. Bouw een fort

Leuk als je een ridder/prinsessenfeest viert: laat de kinderen samen een fort bouwen met dekens en kussens. Een geweldige activiteit voor creatieve geesten. Laat dit het punt zijn waar ze steeds naar terug moeten keren als ze een opdracht hebben uitgevoerd.

16. Magische show

Verzin enkele leuke goocheltrucs en leer deze de kinderen aan. Nodig de ouders van de kinderen uit om aan het einde van het feestje een minuutje of 20 naar de goochelshow te komen kijken.

17. Maak je eigen T-shirt

Laat kinderen hun eigen feestelijke T-shirt maken met textielverf. Er is een Tie-dye Action pakket verkrijgbaar voor niet al te veel geld. Hiermee kunnen de kinderen helemaal los gaan met verschillende kleuren.

18. Fotocollage

Maak een fotocollage met foto’s van de jarige en zijn vrienden door de jaren heen. Het is leuk om de kinderen te zien opgroeien van groep 1 tot groep 8. Het zal zeker voor gespreksstof zorgen!

19. Kinderfeestje ideeën: slaapfeestje

Een slaapfeestje organiseren is hartstikke leuk en eenvoudig. Voor oudere kinderen is een slaapfeestje echt een hit. Zorg voor slaapzakken en gezellige kampeerbenodigdheden, combineer deze middag/avond met een spa feestje en een movie night en de kinderen hebben een fantastische tijd!

20. Cupcake Wars

Organiseer een cupcake-wedstrijd waar kinderen strijden om de beste versierde cupcake. (of de Pizza Wars, de Donut Wars, de Freakshake Wars…)

21. Ballonnenfiguur maken

Laat kinderen ballonnen omtoveren tot grappige figuren. Hieronder in het filmpje zie je een tutorial van de Haagse Ballonnenboer. Op zijn kanaal vind je nog veel meer tutorials, dus zoek uit wat past bij het thema en ga aan de slag!

22. Virtueel feest

Als gasten niet persoonlijk kunnen komen, organiseer dan een virtueel feest met leuke online activiteiten. Zo zijn er vele leuke online spelletjes die je toch gezamenlijk kunt spelen. Gebruik hiervoor bijvoorbeeld Kahoot.

23. Voetbalveldje

Zoek een klein voetbalveldje op voor een sportief feestje. Voetbal is een spelletje dat altijd graag gespeeld wordt.

24. Dierenpret

Heel leuk met jonge kinderen: kijk of er in de buurt een kinderboerderij is en wandel daar naartoe.

25. Plant een zaadje

Een feestje in het voorjaar? Laat kinderen hun eigen zaadjes planten als leuke en educatieve activiteit. Het potje kunnen ze aan het einde van het feestje mee naar huis nemen en thuis kunnen ze kijken hoe hun plantje groeit en bloeit.

26. Kinderfeestje ideeën: maak een piñata:

Een pinata maken is een hartstikke leuke activiteit. Trek er wel een paar dagen voor uit, want het heeft veel droogtijd nodig. Vul hem met snoepjes en dan kan hij tijdens het feestje stuk geslagen worden.

27. Hula-hoop wedstrijd

Heel populair in onze jeugd, maar ook nu is dit een erg leuke activiteit voor een kinderfeestje. Organiseer een hula-hoop-wedstrijd voor wat actieve beweging.

28. Bingo met een twist

Bingo doet het altijd goed. Pas het spel aan en speel bingo met themagerelateerde kaarten en leuke prijzen.

29. Fotozoektocht

Maak een fotozoektocht met aanwijzingen en verstopplekken die bij het feestthema passen.

30. Schilderijen expositie

Laat kinderen schilderijen maken die aan het einde van het feest tentoongesteld worden en mee naar huis mogen.

31. Marshmallow roosteren

Als je buiten een vuurplaats hebt, rooster dan marshmallows voor heerlijke smores.

32. Danswedstrijd

Maak een dansvloer en organiseer een danswedstrijd. (Of een stoelendans)

33. Lampionnenoptocht

Als het feest ‘s avonds plaatsvindt, organiseer dan een lampionnenoptocht met zelfgemaakte lampionnen.

34. Maak je eigen cartoon

Laat kinderen hun eigen stripverhaal tekenen met het feestvarken als hoofdpersonage.

35. Waterballonnen Pinata

Vul waterballonnen en hang ze buiten als pinata’s op voor verfrissend plezier.

36. Maak je eigen muziekinstrument

Gebruik huishoudelijke items om eenvoudige muziekinstrumenten te maken voor een mini-orkest. De pannen kunnen een drumstel zijn, met elastiekjes en een bakje kun je een gitaar maken en ook een zeef kan geluid maken.

37. Cakepop atelier

Laat kinderen cakepops versieren met glazuur en sprinkles. Zet ze, als ze klaar zijn, in een stukje piepschuim en de kinderen kunnen ze meenemen naar huis.

38. Marshmallowtorens bouwen

Geef kinderen marshmallows en tandenstokers om creatieve torens te bouwen. Ook deze kun je decoreren met smeltchocolade, glazuur en sprinkles.

39. Modeshow

Een modeshow kan niet ontbreken in dit rijtje met kinderfeestje ideeën. Laat kinderen een eigen kledingstuk maken van een oud kledingstuk. Vervolgens kunnen ze zich verkleden en een modeshow opvoeren.

40. Puzzelparadijs

Verspreid puzzels over de feestlocatie en laat kinderen samenwerken om ze op te lossen.

41. Ballonnen dartspel

Hang ballonnen op en laat kinderen ze met pijltjes kapotschieten. Voor extra plezier voeg je confetti toe aan de ballonnen.

42. Cupcake estafette

Organiseer een estafettewedstrijd waarbij kinderen cupcakes moeten overbrengen zonder hun handen te gebruiken. Dit zorgt gegarandeerd voor hilarische momenten.

Pizza maken

43. Kookworkshop

Als de ruimte het toelaat, organiseer dan een eenvoudige kookworkshop voor kleine chef-koks. Een pizza maken kan gewoon aan tafel, maar je kunt bijvoorbeeld ook pannenkoeken maken in verschillende kleuren. Met enkele druppels voedingskleurstof heb je in een handomdraai blauwe of groene pannenkoeken.

44. Papieren vliegtuigjes wedstrijd

Laat kinderen papieren vliegtuigjes maken en een wedstrijd houden om te zien welke het verste kan vliegen.

45. Zandkasteel bouwen

Als je een zandbak hebt, laat kinderen samenwerken om een indrukwekkend zandkasteel te bouwen.

46. Kinderfeestje ideeën: De wensboom

Creëer een wensboom waar kinderen hun wensen voor de jarige in kunnen hangen. Het is een hartverwarmende activiteit die een blijvende herinnering oplevert.

47. Science Party

Organiseer een wetenschapsfeestje met eenvoudige, leuke experimenten. Laat de kinderen bijvoorbeeld zelfgemaakte vulkanen laten uitbarsten of ga aan de slag met slijm maken.

48. Mini-Olympische Spelen

Organiseer mini-olympische spellen met verschillende activiteiten en medailles als beloning.

49. Karaokefeestje

Zet een karaoke-installatie op en laat de kinderen hun favoriete nummers zingen.

50. Bedankjes met liefde

Sluit het feest af met kleine bedankjes voor elke gast, zoals zelfgemaakte sieraden of gepersonaliseerde tekeningen.

Met deze 50 tips voor kinderfeestje ideeën ben je klaar om een onvergetelijk en feestelijk avontuur te creëren. Laat de creativiteit stromen en maak van elk moment een blijvende herinnering voor de jarige en zijn vrienden. Veel feestplezier!

Afbeelding van Steffen Zimmermann via Pixabay

Deel dit bericht