Goedkoop kinderfeestje

Goedkoop kinderfeestje voor minder dan €25

Kinderfeestjes kun je zo duur en zo goedkoop maken als je zelf zou willen. Haal je alles uit de kast, wil je geen rommel thuis en de halve klas uitnodigen? Dan kan een feestje al snel honderden euro`s gaan kosten. Maar vind je het prima om een kinderfeestje thuis te vieren? Dan kun je al een goedkoop kinderfeestje organiseren voor minder dan €25. In dit artikel vertel ik je hoe je binnen je budget blijft en toch een hartstikke leuk en memorabel feestje kunt vieren.

Goedkoop kinderfeestje voor elke leeftijd

Vanaf 5 jaar worden kinderfeestjes normaal gesproken gevierd. Op de middelbare school worden ze natuurlijk iets anders gevierd ( en heten ze geen kinderfeestjes meer) maar vrienden worden wel nog uitgenodigd. Op elke leeftijd kun je onder die €25 blijven voor een verjaardag.

Natuurlijk is het makkelijk om alles uit te besteden maar de kosten rijzen dan natuurlijk de pan uit omdat je een ander alles laat regelen. Wil je low budget het feestje vieren dan moet je zelf de handen uit de mouwen steken. Dat hoeft niet veel tijd te kosten.

Lees ook: Kinderfeestje ideeën: 50 tips voor een onvergetelijk feestje!

Vier het feestje thuis

Ga je ergens naar toe (indoor speelparadijs, trampoline park, enz) dan betaal je dus voornamelijk voor de locatie. Vier je het feestje thuis, dan hoef je dus al niet voor die locatie te betalen. Dit scheelt heel veel geld. Ook thuis kun je het hartstikke gezellig maken met de kinderen. Hang wat leuke slingers en ballonnen op en je huis ziet er al direct heel anders uit!

Kies voor leuke activiteiten (speurtocht en spelletjes)

Is het droog buiten dan kun je bijvoorbeeld prima een speurtocht maken. Daar hoeft het ook niet persé 20 graden voor te zijn, dat kan ook in de herfst of winter. Daarnaast kun je thuis verschillende leuke activiteiten doen. Organiseer bijvoorbeeld een thema kinderfeestje en houd alles in 1 bepaald thema. Wat dacht je bijvoorbeeld van het unicorn thema voor jongere kinderen? Of een politie feestje voor de stoerdere kinderen? Voor oudere kinderen kun je prima een slaapfeestje organiseren en voor tieners is Mission Snacksearch een leuke afwisseling.

Goedkoop kinderfeestje: maak je eigen eten (of laat de kinderen het doen)

Eten en drinken is duur, zeker als je het laat regelen. Denk aan een taart van de bakker, hier ben je al snel enkele tientallen euro`s voor kwijt. Ga je naar de pizzeria dan moet je ook flink in de buidel tasten. Ga dus zelf aan de slag met het maken van hapjes en drankjes.

Nog leuker: Laat de kinderen aan de slag gaan met het maken van hun eigen hapjes en drankjes. Heb je meteen een leuke activiteit voor op het feestje! Wat dacht je van:

Maak je eigen bedankjes

Het is altijd leuk om een bedankje mee te geven. Ga je al met de kinderen aan de slag om iets leuks te knutselen, dan kun je dat natuurlijk als bedankje zien. Maar ook dan is het leuk om nog iets extra`s mee te geven. En ook dat hoeft niet veel te kosten. Snoepzakjes maken kan bijvoorbeeld al prima voor minder dan €1 per kind. Je kiest zelf welk snoep er dan in de zakjes gaat. Houd ook hierbij rekening met eventuele allergieën van de kinderen.

Deel dit bericht